Methode
 

Zangers uit alle genres en stijlen, van klassiek over pop tot rock en metal, kunnen terecht bij Siduri. De lessen zijn grotendeels gebaseerd op Complete Vocal Technique, een revolutionaire Deense methode die alle mogelijke vormen van stemgebruik wetenschappelijk onderzoekt. Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van EVT, Alexandertechniek, Lichtenberg methode en andere klassieke en moderne technieken.

We houden vast aan volgende uitgangspunten:

Om pedagogische redenen werken we alleen samen met zangers en zangeressen vanaf 10 jaar.

 
Over de docent
 

Niki Dierickx (°1983) was van kleinsaf al gek op muziek. Te jong om naar de muziekschool te gaan, startte ze met blokfluit. Dit werd al gauw aangevuld met viool en gitaar, maar het werd snel duidelijk dat haar echte passie bij zang lag.

Tijdens haar studies aan de KU Leuven zette ze haar zangcarrière verder door les te volgen bij onder meer Teun Michiels, Joke Cromheecke, Anne Mertens en Bart De Kegel. Daarnaast leerde ze ook de Lichtenberger methode kennen onder intensieve begeleiding van Livia Cuypers. Nadien studeerde ze klassieke zang aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Gerda Lombaerts en Paola Roncolato.

Omdat de vele zangmethodes toch nog ontoereikend bleken voor het zingen van andere muzikale stijlen, startte ze aan het Complete Vocal Institute te Kopenhagen. Ze volgde er de 1-Year Singer Course, de Advanced Soloist & Songwriter Course en momenteel zit zij in haar laatste jaar van de 3-Year Singer/Singing Teacher Diploma Course, waarna zij zich authorised CVT teacher zal kunnen noemen.

Niki combineert het beste van alle methodes door les te geven in haar privé-praktijk Siduri te Linter. Zij werkt ook samen met verschillende bedrijven voor het geven van gespecialiseerde workshops. Daarnaast heeft ze jaren ervaring als leerkracht in het secundair onderwijs en ook als zangdocent aan verschillende muziekscholen.